Birger Brekke vil løse de vanskelige problemene

 

Vi er glade for å ønske Birger Brekke velkommen til vårt team! Birger er vår nye Senior FoU Engineer. Han har en master i industriell matematikk fra NTNU. Han kommer nylig fra National Oilwell Varco, hvor han jobbet med fysisk simuleringer i sanntid, utmattelses / slitemodeller og tilstandsbaserte vedlikeholdssystemer. Vi er veldig glade for å slippe ham løs på Imerso’s programvare!

Birger Square.jpg

Birger skrev sin mastergrad i Topologi og data. Han utforsket topologi som et verktøy for å studere høydimensjonale data. Han arbeidet som doktorgradsstipendiat ved Medical Imaging Laboratory, og har publisert flere artikler innen high frame-rate doppler imaging (20142017).


Med sin brede erfaring og omfattende matematiske kunnskaper, vil Birger bli en stor ressurs i Imerso-teamet, og vi vil sørge for å la ham bruke ferdighetene sine til det fulle.

Når han ikke jobber, tilbringer Birger tid sammen med sin kone og deres tre måneder gamle datter, som besøkte kontoret for et par uker siden - vi gleder oss til å se dem igjen snart!

Vi er sikre på at Birger vil bli et verdifull tilskudd i Imerso-teamet, og er glade for å ønske ham velkommen til selskapet.

Til slutt, la oss still Birger noen korte spørsmål. Birgir, når er du lykkeligst?

Hele mitt liv har jeg alltid vært lykkelig så lenge jeg har drevet med sport. Alle slags, egentlig; Jeg har vært fysisk aktiv stort sett hele tiden - dykking, klatring, fridykking, volleyball, ski. Jeg møtte faktisk min kone på dykke øvelse. Siden den gang har jeg delt denne interessen sammen med henne. Etter å ha fått datteren vår, Bea, er det noe av det mest fantastiske jeg vet å svømme med henne.

Har du også en nerdete side i tillegg til den sportslige og aktive?

Jeg bruker mye tid på å utdype kunnskapen min om C ++, og programvaredesign; jeg følger CppCon ivrig. Utenom det er jeg en fan av brettspill (det er heldigvis min kone også). Før vi hadde datteren vår spilte vi nesten hver dag, Dominion er favoritten, nå spiller vi når vi har sjansen.

Hva er det du har oppnådd gjennom studiene eller profesjonelt som du er mest stolt av?

I matematikk fokuserte vi på bevis - teoremer. Jeg var veldig fornøyd med måten jeg håndterte generaliserte Stokes teorem på. I løpet av mine PHD-studier utviklet vi noen metoder som kalles anatomisk doppler-spektrum som jeg var veldig stolt av.

Jeg jobbet også med ekokardiografi med høy bildefrekvens og verktøyene som kardiologene brukte til forskningen sin.

Og til slutt, hva gleder du deg mest til ved jobben i Imerso?

Jeg gleder meg til å gjøre algoritmene våre enda bedre, forbedre system ytelsen, jobbe med applikasjonene vi har og generelt lage et flott produkt. I algoritmene får jeg bruke mye av matematikken fra studiene mine som jeg ikke har benyttet meg mye av i mitt tidligere arbeid. Det ser jeg veldig frem til.


Velkommen, Birger!